Lisää liikettä opiskelupäiviin

Liikkuva koulu laajenee toiselle asteelle ja korkeakouluihin

Liikkuva opiskelu -toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden fyysistä aktiivisuutta ja opiskelukykyä

• kehittämällä aktiivisuutta tukevaa toimintakulttuuria oppilaitoksissa
  • lisäämällä opiskelupäiviin liikettä ja liikkumisen mahdollisuuksia
  • lisäämällä yhteistyötä eri toimijoiden välillä

Liikkuva opiskelu -logo

Opiskelukyky on opiskelijan työkykyä, joka on yhteydessä opintojen sujumiseen, hyvinvointiin ja tulevaan työkykyyn. Liikkumista lisäämällä voidaan edistää opiskelijan terveyttä ja opiskelukykyä, mutta myös oppimisen edellytyksiä, kuten tarkkaavaisuutta ja muistia. Lisäksi yhdessä tekeminen lisää opintoihin kiinnittymistä ja yhteisöllisyyttä.

Aktiivista opiskelupäivää voi jokainen oppilaitos ja opiskeluyhteisö kehittää omalla tavallaan - pienestäkin voi aloittaa. Aktiivisuutta mahdollistavat ja kannustavat esimerkiksi opiskeluympäristö, toiminnalliset opiskelumenetelmät, aktiivisuustauot opetuksessa, liikuntatilojen käytön salliminen opetuksen ulkopuolella ja opiskelumatkojen kulkeminen lihasvoimin.

Lisätiedot ohjelmasta löytyy Liikkuva opiskelu -ohjelman omilta nettisivuilta:

Lisätietoa

Sisältöasiat: Johanna Kujala, Asiantuntija, toinen aste ja korkeakoulut, johanna.kujala (a) oph.fi, p. 029 533 1540.

Viestintä: Jenny Söderman, koordinaattori, jenny.soderman (a) oph.fi, p. p. 029 533 1706

Nykytilan arviointi oppilaitoksille ja tekninen apu lomakkeen tai Virveli-tietokannan käytössä: apuamatkalle (a) liikkuvakoulu.fi.