Oppilas ratsastaa keppihevosella.

Keppihevoset ja keppikrossarit -kirja vie kädentaitojen ja liikunnan ilon pariin

Keppihevoset ja keppikrossarit -kirja sisältää tarkat ohjeet keppihevosten sekä niiden moottoripyörämäisten vastinparien, keppikrossareiden, valmistamiseen ja teemakerhojen sisältöön. Keppikrossari on kulkupelinä keppihevosta tuntemattomampi, mutta kuten kirjassakin todetaan ”Se on vähän niin kuin hevonen, mutta sillä ei ole päätä eikä häntää”.

Kirja avaa näköalapaikan kaikille keppihevosten ja keppikrossareiden maailmoista kiinnostuneille. Se on tarkoitettu harrastajien virikemateriaaliksi, mutta myös harrastekerhon ohjaajille. Kirja antaa selkeät ohjeet oman keppihevosen tai keppikrossarin rakentamiseen ja varustamiseen, jotta ohjaaja voi opastaa lapsia ja nuoria tämän liikunnallisen ja kiehtovan käsityöharrastuksen pariin.

Kun hevonen on suittu ja krossari viritetty, lähdetään radoille ja maastoon. Tallille pysähdytään syömään heinää tai varikolle tankkaamaan. Kirjassa esitellään kaksi esimerkkikerhoa, joiden runkoa voi hyödyntää erilaisissa harrastekerhoissa.

Keppikrossarit ja keppihevoset yhdistävät käsillä tekemisen ja liikunnan ilon. Harrastuksen kautta jokainen lapsi ja nuori saa onnistumisen kokemuksia, vahvistusta osaamiselleen ja mahdollisuuden toteuttaa itselleen tärkeitä asioita. Molemmat harrastekerhot ovat avoimia tytöille ja pojille.

”Kirja palvelee myös luokanopettajia kouluissa, joilla on vastuulla käsityöt tai liikunnat. Opaskirja on hyvä materiaali esimerkiksi monialaisiin opintoihin tai valinnaisiin kursseihin 1.–6.-luokilla. Keppikrossari on myös erinomainen menopeli liikenteessä ajamisen harjoitteluun, vaikka koulun liikuntapäivässä. Myös kuntien liikuntatoimet ja liikuntapalvelut voivat hyödyntää kirjaa ja järjestää kerhoja omissa kunnissaan”, sanoo Nurmijärven kunnan Isoniitun koulun liikunnanlehtori Ari Murole.

Nimeke: Keppihevoset ja keppikrossarit — Itse luotuja hevosvoimia
Tekijät: Skippari, Virpi Oksanen, Heikki
Saatavuus: Lasten Keskus, verkkokauppa. Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 29,00 €

    Yhteystiedot
  • Nimi: Virpi Skippari
  • Yksikkö / yhteistyökumppani: Suomen 4H-liitto ja Lasten Keskus
  • Sähköposti: virpi.skippari@4h.fi

Katso uusimmat ideamme