Ideaimuri

Ideaimuri on työkalu, joka sopii Liikkuva koulu -toiminnan suunnitteluun ja arviointiin yhdessä oppilaiden kanssa. Ideaimuri otettiin käyttöön Turun peruskouluissa Aktiivinen ja Turvallinen koulupäivä -hankkeen aikana. Kaikkiin Turun peruskoulujen luokkiin lähetettiin ideaimuri osallistavaksi työkaluksi. Idaimuri on ollut Turussa käytössä oppilaiden kanssa monissa asioissa, esim. kouluruokailuviihtyvyyden edistämisessä, välituntivälineiden hankinnassa jne.

Ideaimurin otsikko:

esimerkiksi LIIKKUMINEN KOULUPÄIVÄN AIKANA

Koulumatkat, välitunnit, oppitunnit, kerhot, tapahtumat, retket

+

1) Mieti ja kirjoita (+) osioon asioita, jotka kannustavat sinua liikkumaan koulupäivän aikana.

2) Mieti ja kirjoita (-) osioon asioita, jotka estävät sinua liikkumasta koulupäivän aikana.

=

3) Mieti ja kirjoita (=) osioon, miten hyviä asioita voisi vahvistaa? Miten liikkumisen esteitä voisi poistaa?

?

4) Mieti ja kirjoita (?) osioon ajatuksia siitä, miten edellisen kohdan ideoita voisi käytännössä toteuttaa koululla? (Voidaan tehdä ja miettiä yhdessä)

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Anna vastaus kysymykseen.