Liikkuva koulu

Aktiivisempia ja
viihtyisämpiä koulupäiviä

Lapset pyöräilemässä

Pakopeli

Nyt on hätätilanne! Säätäjän toimenkuvaan kuuluu sään säätäminen, mutta nyt tärkein työväline – sääkone – on ruvennut temppuilemaan. Siinä meinaa välillä jumittaa talvitoiminnot päälle ja akkujen lataamiseen kaivataan positiivista energiaa. Ilmoita luokkasi mukaan Liikkuvan koulun maksuttomaan kesäpakopeliin ja auttakaa Säätäjää pitämään kesäsää lämpimänä.

Lue lisää

Sisu-treenit

Yläkoululaisten Sisu-treenit järjestetään 16.–20.9.2024. Viikkojen aikana treenataan monipuolisesti koko kehoa: voimaa, liikkuvuutta ja taitoa. Jokainen voi toteuttaa treenin oman tasonsa mukaan.

Lue lisää

Uusia ideoita liikkumiseen:

Ideoita liikkumiseen

Onko sinulla idea jonka haluaisit jakaa muillekin?

Kerro ideasi meille

Ota työkalut käyttöön

Nykytilan arviointi

Nykytilan arviointi -työkalu auttaa valitsemaan koulun oikeat kehittämiskohteet sekä on todettu hyväksi apuvälineeksi kunnan Liikkuva koulu -toiminnan koordinoinnissa. Työkalu on maksuton rekisteröityneille Liikkuville kouluille.

Nykytilan arviointi

Tarkistuslistat

Liikkuvan koulun tarkistuslista toimii rehtorin tai johtavan opettajan työn tukena koulun liikunnallisen toimintakulttuurin johtamisessa ja siihen liittyvässä viestinnässä.

Tarkistuslistat

Oppilaskysely

Kyselyn avulla opettaja voi selvittää oman luokkansa oppilaiden koulupäivän aikaista liikkumista sekä oppilaiden näkemyksiä oppituntien aikaisesta liikkumisesta.

Oppilaskysely

Artikkelit

Move!-tulokset ohjaavat koulu-PT:n luokse Ylöjärvellä

Ylöjärven kolmella yläkoululla toteutettiin viime syksynä onnistunut koulu-PT-pilotti, jossa liikunta-alan ammattilainen, eli koulu-PT, tarjosi maksutonta neuvontaa ja liikuntatempauksia yläkoululaisille. Koulu-PT:n tapaamiseen ohjauduttiin esimerkiksi Move!-tulosten…


Artikkelit

Haluatko uusimmat ideat suoraan sähköpostiisi?

Tilaa Liikkuva koulu -uutiskirje

Tukimateriaalit

Liikkuva koulu -toiminnan koordinointi kunnissa

Liikkuva koulu -toiminnan koordinointi kunnissa: Koordinaattorikyselyn tuloksia keväältä 2023-raportin ppt-yhteenvedossa kuvataan Liikkuva koulu -toiminnan tilaa kunnissa sekä koordinaattoreiden työnkuvaa.

Kärkihankevaiheen jatkoseuranta-raportti

Tässä raportissa kuvataan ohjelman liikuntapoliittista taustaa, toteutustapaa sekä koulujen toimenpiteitä kolme vuotta ohjelman kärhihankevaiheen päättymisen jälkeen 2019-2022.