Ylikiimingin yhtenäiskoulussa panostetaan oppilaiden aktivoimiseen ja liikunnan lisäämiseen. Koulumme kehittää oppilaille kerhotoimintaa koulupäivien sisälle, jolloin kolmannen sektorin osaajat tarjoavat oppilaillemme mahdollisuuden tutustua harrastustoimintaan. Koulussamme liikuntaa lisätään koulupäivään tehostamalla tilojen käyttöä ja tarjoamalla lapsille ja nuorille mahdollisuus omaehtoiseen toimintaan liikuntatiloissamme pitkien välituntien aikana.

Vesalan yksikkö: Koulu tarjoaa oppilailleen mahdollisuuden monipuoliseen liikunnan harrastamiseen niin koulu- kuin vapaa-aikanakin. Puolen päivän aikaan kaikki oppilaat viettävät 30 min toimintavälitunnin. Vesalan koululla järjestetään liikunnallisia välituntikerhoja, joita ohjaavat 5.-6. luokkien oppilaat. Luokissa käytetään toiminnallista oppimista. Koululla järjestetään erilaisia liikuntatapahtumia yhdessä eri yhteistyötahojen kanssa.