Tervajoen koululla toimii oppilaita liikkumiseen ja ohjaamiseen osallistava Välkkäritoiminta. Toiminnan tavoitteena on lisätä lasten liikkumista, kouluviihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä kouluyhteisössä. Välkkäri on keskitetty erityisesti jokapäiväiselle pidennetylle välitunnille mutta toki välkkäritoimintaan voi innostua muillakin taukohetkillä (Vipinää välkkäriin video: https://www.youtube.com/watch?v=Y98cHS-N4co) Kevätlukukaudella 2015 koululla alkaa lisäksi Vaasan kaupungin liikuntaviraston organisoima Liikunnanohjaaja koulun arjessa"-toiminta. Tämä toiminta toteutuu kerran viikossa ja jalkautuu paitsi Välkkärille ulos myös luokkiin oppituntien aikana. Koulussamme on toiminut jo usean vuoden aikana tanssi-ja liikuntakerho sekä seurakunnan ohjaamat sählykerhot oppilaille. Koulun henkilökunta on hyvin liikunnallista ja henkilökunnan jumpan ohella on koettu moninaisia liikunnallisia hetkiä ja retkiä vaelluksesta zumbaan. Säännöllisesti keväisin osallistumme innolla Valon järjestämään Liikuntaseikkailuun maapallon ympäri sekä auttamaan Unicef-kävelyn avulla. Koulumme toimii tällä hetkellä väistötiloissa ilman liikuntasalia. Tämä ei ole vähentänyt liikunnan iloa vaan hyötyliikunta pyöräillen kauempana sijaitsevalle liikuntapaikalle on lisännyt kummasti kuntoa!"