Talvisalon koulun Liikkuva koulu -toiminnassa tavoitteena on koko koulupäivän liikunnallistaminen. Oppitunteihin saadaan liikettä mm. erilaisten toiminnallisten opetusmenetelmien ja taukojumppien avulla. Toiminnallisuuden lisäämiseen kannustetaan henkilökunnan koulutuksella ja ideoiden vaihtamisella. Useimmissa luokissa on oppilaiden käytössä jumppapalloja, joiden päällä he voivat istua oppitunneilla.
Jokaisella luokalla on mahdollisuus saada käyttöönsä kori-, jalka-, sähly- ja pingispallo välituntiliikuntaa varten. Myös muita välineitä kuten hyppynaruja, hulahulavanteita ja sählymailoja on saatavilla erillisestä välituntiliikuntavarastosta. Välituntisin on käytössä useita katukorispaikkoja, pingispöytiä, sählymaaleja ja kumirouhekenttä. Koulun lähimetsässä on frisbeegolfkoreja, jotka ovat myös oppilaiden välituntikäytössä. Loka-maaliskuussa joka päivä on yksi sisävälitunti liikuntasalissa, jossa liikutaan vaihtuvan teeman mukaisesti.
Syksyisin järjestetään katukoristurnaus ja keväisin tossupalloturnaus, joissa oppilaiden kokoamat joukkueet pelaavat välituntisin aikuisten laatiman aikataulun mukaisesti.