Suvilahden koulun piha-alue on kooltaan laaja ja tarjoaa sekä pienemmille että isommille oppilaille useita erilaisia mahdollisuuksia liikuntaan. Piha-alueelta löytyy aidattu minitekonurmi, pieni pururata kuntoilutelineineen, kaksi leikkialuetta erilaisin leikkitelinein, asfaltoitu pihaosuus peliviivoituksilla ja koripallotelineellä sekä iso hiekkakenttä, joka talvisin muuntautuu luistelukentäksi. Koulun piha-alue on aktiivisessa käytössä myös kouluaikojen ulkopuolella. Liikunta on yksi koulumme painopistealueista, jonka vuoksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota liikunnan lisäämiseen. Lukuvuoden aikana järjestämme muun muassa luistelupäiviä jäähallilla, suunnistuspäivän lähimaastossa, jouluisen temppuradan liikuntasalissa, telinevoimistelupäivän Silverialla, talviliikuntapäivän Öjbergetillä sekä pyöräilyviikot syksyllä ja keväällä. Erityisen pidetty tapahtuma oli syksyinen koko perheen lauantaityöpäivä teemalla Oppilaat ja vanhemmat liikkuvat yhdessä". Koululla toimii Action-kerho kahtena päivänä viikossa vapaa-aikaviraston liikunnanohjaajan toimesta. Kerho on maksuton ja suunnattu erityisesti vähän liikkuville lapsille. Suvilahden koulun oppilaskunta ideoi aktiivisesti erilaisia liikunnallisia tempauksia, kuten esimerkiksi luokkien välisiä turnauksia. Myös Suvilahden vanhempainyhdistys on järjestänyt koulun piha-alueella aktiivia kevättempauksia. Lisäksi osallistumme aktiivisesti koulujenvälisiin liikuntakilpailuihin. Tavoitteenamme on tarjota liikunnallisia hetkiä myös oppituntien lomassa sekä antaa mahdollisuus oppilaille istua esimerkiksi jumppapallolla tuolin sijaan. Lisää aktiivisuutta koulupäiviin jokaiselle oppilaalle!"