Nummen koulu sijaitsee Vaasassa Ristinummen alueella. Pari vuotta sitten Ristinummelle rakennettiin kaupungin toimesta lähiliikunta-alue. Lähiliikunta-alue puistoineen, skeittiramppeineen ja pururatoineen tarjoaa hyvät puitteet liikunnalle. Koulumme on vielä toistaiseksi kahdessa eri kiinteistössä, mutta molemmilta pihoilta löytyy tekemistä välitunnilla ja molemmilla kiinteistöillä on oma kenttä ja liikuntasali. Vapaa-aikaviraston liikunnanohjaaja on Nummen koululla liikunnanohjaustehtävissä vähintään kerran viikossa. Koulussamme toimii tällä hetkellä kaksi liikunnallista action-kerhoa. Ohjelmassa on tänä vuonna liikuntakerhon lisäksi ollut mm. välituntiliikuntaa, parkour-ratoja ja pallorallia. Koulussa järjestetään myös harrastepäiviä ja luokkien välisiä pelipäiviä eri lajeissa. Myös eri urheiluseurat käyvät välillä esittelemässä lajejaan koululla. Lisäksi oppituntien aikana järjestetään muitakin liikunnallisia tempauksia. Liikuntamyönteisen toimintakulttuurin luomiseen olemme hyödyntäneet myös oppilaskunnan osuutta. Oppilasjäsenet ovat ideoineet ohjelmaa liikunnanohjaajan ohjaamille päiville sekä antaneet ehdotuksia välituntivälineiden hankintaan. Koulullamme koulutetut välkkäriohjaajat ohjaavat viikoittain välituntiliikuntaa. Järjestämme tietysti lisäksi koko koulun liikuntapäiviä keväällä, talvella ja syksyllä. Osallistumme aktiivisesti koulujen välisiin liikuntakilpailuihin.