Nivavaaran koulussa on oppilaita n. 300. Koulussa on sekä yleisopetuksen että pienryhmäopetuksen luokkia. Henkilöstöä koko koulussa on 40. Oppimisympäristö on ihanteellinen Liikkuva koulu -toiminnan toteutumiselle. Koululla on oma iso piha leikkipuistoineen, sekä iso hiekkakenttä koulun alueella.Talvisin hiekkakenttää ympäröi hiihtolatu ja kenttä on jäädytetty luistelua varten. Aivan koulun rajan tuntumassa on myös monitoimikenttä, joka on tällä hetkellä vain liikuntatuntikäytössä. Koulun ympäristöstä löytyy myös toinen isompi urheilukenttä, joka on lähinnä yläkoulun käytössä, mutta sitäkin saa liikuntatunneilla käyttää, jos se on vapaana. Lisäksi Nivavaaran valaistuille hiihtoladuille pääsee vain 100 metrin päästä koulumme portista. Aloitamme liikkuva koulun lapsilähtöisesti innostamalla ensin lapset. Välituntiliikkumista lisätään välkkäreiden avulla, joille koulutus on marraskuussa 2014. Lisäksi kohennamme jo käytössä olevia liikuntapaikkoja. Mukana liikkuvan koulun kehittämisessä on myös oppilaskunta. Koulun asfalttipihaan tehdään / maalataan jo kuluneiden ruutujen ym. päälle uudet pinnat ja laitetaan myös uusia hyppelypaikkoja välituntivirikkeeksi. Tämä on oppilaskunnan ideoima ja kahvituksilla mahdollistettu hieno juttu. Lisäksi pyöräparkki siirretään toiseen paikkaan, jolloin saamme hyvän palloilutilan myös etupihalle. Monitoimikentän ottaminen välituntikäyttöön olisi mahdollista, mutta se vaatii lisää valvojia. Tämä siis aikanaan. Välituntiliikkumisen lisäksi liikuntaa / liikkumista pyritään lisäämään myös oppitunneilla jokaisena koulupäivänä oman opettajan johdolla pienin askelin. Lisäksi koulumatkatempaukset / kisat ovat kestävän kehityksen työryhmän suunnitelmissa. Luokat ovat saaneet esittää toiveita välituntivälineiden suhteen, joita toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. Välkkäreiden huolettavaksi tulee tavarahäkki, josta välituntivälineet löytyvät. Välkkäritoimintaa olisi alkuun tiistaisin ja torstaisin mahdollisella pitkällä välkällä. Koulupäivärakennetta ollaan valmiita muuttamaan hankkeen myötä. Opettajat innostuivat aidosti liikunnan lisäämisestä. Kuitenkin alkuun sovitaan kellonaika päiväjumpalle", jotta tuntiliikuttamisesta tulisi tapa, eikä unohtuisi päivärutiineista. Lisäksi liikuntavastaavat vinkkaavat hyvistä taukojumpista. Myös koulun pajapaivä järjestetään tänä vuonna liikuntapisteillä."