Liikkuva koulu hankkeen tavoitteena Niemenkartanon koululla on lisätä koulupäivän aikaista liikkumista. Jokainen opettaja voi omalla aktiivisuudellaan auttaa tavoitteen saavuttamisessa. Liikunnalla ja liikkumisella on tutkimuksien mukaan suora vaikutus oppilaiden oppimistuloksiin ja keskittymiseen. Esimerkiksi fyysinen aktiivisuus ennen oppitunteja nostaa vireystilaa uuden oppimiselle vastaanottavammaksi. Liikkuva koulu -hankkeen tavoitteena on luoda vahvistaa koulumme liikunnallista toimintakulttuuria perinteisen liikunnan opetuksen lisäksi. Liikkuvissa kouluissa ajatellaan asioita uusilla tavoilla: esimerkiksi istutaan vähemmän, tuetaan oppimista toiminnallisilla menetelmillä, liikutaan välitunneilla ja kuljetaan koulumatkat omin lihasvoimin. Tavoitteena on saavuttaa aktiivisempi koulupäivä, joka tukisi oppilaiden liikunnallista elämäntapaa. Viihtyisämpiä koulupäiviä syntyy tekemällä yhdessä ja ottamalla oppilaat mukaan suunnitteluun, päätöksentekoon ja toimintaan. Vuorovaikutus ja yhteistoiminnallisuus parantavat usein koulun ilmapiiriä, millä on vaikutuksensa myös koulun työrauhaan, oppilaiden sosiaalisiin taitoihin ja oppimiseen. Uusi opetussuunnitelma rohkaisee koulukulttuurin uudistamiseen siten, että opettajien yhteistyö lisääntyy ja oppilaiden ääni kuuluu koulun kehittämistyössä nykyistä enemmän. Oppilaiden hyvinvoinnin ja fyysisen aktiivisuuden lisääminen ovat sidoksissa koulun toimintakulttuurin kehittämiseen.