Mankolan yhtenäiskoulu ja Saarenmaan koulu

Mankolan koulussa on kaikilla välitunneilla paljon liikunnallista tekemistä. Luokilla on mahdollisuus ottaa lainaksi luokkapalloja ja leikkivälineitä. Näin pelaaminen alkaa heti välitunnin alussa ja samalla oppilaat oppivat huolehtimaan yhteisistä liikuntavälineistä. Puolen päivän aikaan lukujärjestyksessä on Paussi eli 30 min pitkä välitunti. Syksyn ja kevään aikana koulun tekonurmi ja pienpelikaukalo ovat kovassa käytössä. Koulun frisbeegolfrata on myös erittäin suosittu. Syksyn edetessä Paussitoiminta siirtyy koulun liikuntasaliin ja kuntosaliin. Koulun isompia oppilaita koulutetaan Välkkävekkareiksi eli vertaisliikuttajiksi. 1.-4.-luokkalaisia leikitetään kaksi kertaa viikossa perinteisten ja suosittujen pihaleikkien merkeissä.

Saarenmaan koulu: Liikkuva koulumme lisää liikuntaa Koululaisen Hyvään päivään. Liikkuvakseja koulutetaan, pyritään sijoittamaan pitkiä välitunteja koulupäiviin ja Välkkärit järjestävät liikuntatempauksia. Uusia välineitä hankitaan oppilaiden toiveiden mukaisesti.