Mainingin koulu on Etelä-Espoossa sijaitseva n. 500 oppilaan yhtenäiskoulu. Koulu on lähtenyt mukaan Liikkuva koulu -ohjelmaan syksyllä 2014. Muutosta kohti liikkuvampaa koulupäivää on aloitettu mm. Liikkavälkillä. Oppilaat on otettu mukaan toimintaan esim. alakoulussa välkyttäjät leikittävät oppilaita välituntien aikana. Oppilaat osallistuvat erilaisiin liikunnallisiin tapahtumiin koulussa tai sen ulkopuolella 3-4 krt vuodessa. Koulu tekee yhteistyötä lähikoulujen kanssa yhteisten liikuntatapahtumien järjestämisessä. Koulu tiedottaa sekä oppilaita, opettajia että vanhempia liikunnan lisäämisen ja istumisen vähentämisen hyvistä puolista. Oppitunneille otetaan käyttöön jumppapalloja istuimiksi ja opettajia koulutetaan toiminnallisempiin opetustapoihin.