Liedenpohjan Maaseutu- ja luontokoulu Ilmarinen

Meillä on jo tänä vuonna kolme liikuntatuntia kahden opetussuunnitelman mukaisen tuntijaon salliman sijaan. Olemme käyttäneet jumppapalloja istuimina, seisomapöytiä työskentelytasoina ja tehtävien tarkistuspaikkoina. Meillä on luokassa tasapainolaudat, joilla voi tasapainoilla, kun ei oikein meinaa jaksaa muuta. Kaupunkisotaa pelaamme mielellämme aina, kun opiskelu hannaa vastaan. Tenavilla on lupa käydä pelaamassa sählyä, korista tai jotain muuta pallopeliä välituntisin jumppasalissa, jos ulkona on kireä pakkanen. Ulkona pulkkailemme koulun pihassa olevassa rinteessä, jos vain on lunta. Jalkapallo on suosituin välituntitoimintamme kesät talvet. Myös rosvoa ja poliisia leikitään ahkerasti. Koulumme pihassa on jääkiekkokaukalo. Joskus aktiivisimmat oppilaat ovat menneet välitunnillakin luistelemaan. Välitunneistamme osa on pidennettyjä ja ruokatauko peräti 45 min. Välitunnit eivät kulu koskaan istuskelun merkeissä. Keväällä aiomme ottaa aamuohjelmaan aamulenkin koulun ympärillä olevaan metsään ihan jokaisen koulupäivän aloitukseen. Välkkäreitä meillä ei vielä virallisesti ole, koska kaikki ovat osallistuneet välituntien toimintaan ihan omalla aktiivisuudellaan.