Olemme Launosten koululla muokanneet koulupäivän rakennetta koulussamme niin, että olemme saaneet kaikille yhteisen pitkän välitunnin. Pitkällä välitunnilla 5.-6.luokkalaiset pyörittävät välkkäritoimintaa. Välkkäriohjaajat huolehtivat myös välituntivälinevarastomme järjestyksestä ja lainaavat välineitä välituntileikkeihin. Olemme tehneet koulun käsityötunneilla keppihevosia ja esteitä, jotka tuovat välkille uudenlaisia liikkumismuotoja. Lisäksi koulullamme on esim. jalkkisvälkkiä, jolloin osa oppilaista siirtyy välituntivalvojan kanssa läheiselle jalkkiskentälle. Isommilla oppilailla on mahdollisuus pelata sählyä koulun sählykerhossa kerran viikossa. Liikuntaseikkailuun osallistuminen tuo piristystä liikunnan lisäämiseen koulupäivän aikana. Uudistettu pihamme luo uudenlaiset ja innostavat puitteet liikkumiselle ja harrastamiselle. Odotamme innolla vielä monitoimiareenan valmistumista pihapiiriimme.