Länsipuiston koulu ja Kokkolan yhteislyseon lukio ovat olleet mukana Liikkuva -koulu toiminnassa syksystä 2015 alkaen. Hankkeena on uusia koulun kuntosali ja saada lisäliikuntatila koululaisten aktiiviseen käyttöön välituntisin, vapaatunnilla ja koulupäivän jälkeen. Suunnittelu on loppusuoralla ja käyttö voidaan aloittaa keväällä. Pingistä pelataan välitunneilla, vapaatunneilla ja koulupäivän jälkeen! Mariankadun koulu on luonto-, liikunta ja seikkailupainotteinen sairaalakoulu. Järjestämme oppilaille liikunnallisia lajikokeiluja, liikunnallisia kuukausikilpailuja, toiminnallisia liikunta- ja yhteispelipäiviä, seikkailupäiviä luonnossa sekä hyödynnämme lähialueiden liikuntapaikkojen sekä luontoreittien antamia mahdollisuuksia oppilaiden aktivoimiseksi.