Länsimetsän koulussa on aina oltu kovia liikkumaan ja ulkoilemaan. Suuri liikuntasali ja monipuoliset välineet sekä koulua ympäröivä luonto ovat luoneet hyvät edellytykset aktiiviselle toiminnalle. Vuonna 2008 valmistunut Gerbyn lähiliikunta-alue, joka on osittain koulun pihalla, parantaa huomattavasti liikunnallisen tekemisen mahdollisuuksia välituntien aikana. Myös vanhempainyhdistyksen hankkimat välituntilelut tukevat samaa asiaa. Koko koulun liikuntapäiviä järjestetään syys- ja kevätlukukautena ja olemme aina osallistuneet aktiivisesti koulujenvälisiin kilpailuihin. Aktiivinen oppilaskunta ideoineen on myös tärkeä tekijä liikuntamyönteisen toimintakulttuurin edistämisessä. Oppilaskunnan hallituksen jäsenet ideoivat mm. erilaisia liikunnallisia tempauksia ja antavat ehdotuksia välituntivälineiden hankinnassa. Koulumme koulutetut välkkäriliikuntaohjaajat ohjaavat viikottain liikuntatuokioita välituntisin. Vapaa-aikaviraston liikunnanohjaajat ovat myös toiminnassamme tehokkaana tukena. Heidän ohjelmassaan on mm. välituntiliikunta-hässäkkä, taukojumpat, parkour-rata ja pihapelipäivät. Perimmäisenä tavoitteena toiminnassamme on luoda sellaisia toimintatapoja, että liikunta on osana jokaisessa koulupäivässä joko oppiaineena, sopivina liikuntatuokioina välituntien aikana tai taukoliikuntana oppituntien lomassa.

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.