Lisää liikuntaa koulupäivään

Pyrimme muokkaamaan koulun toimintakulttuuria liikkumista ja hyvinvointia edistäväksi.

Liikkuminen auttaa oppimaan

Uusimpien tutkimusten mukaan liikkuminen koulupäivän aikana on yhteydessä hyvään koulumenestykseen. Liikkuminen vaikuttaa erityisesti koululaisten tiedolliseen toimintaan kuten muistiin ja toiminnanohjaukseen.

Koulurauhaa

Uskomme, että työrauha luokissa paranee sekä välituntien valvonta helpottuu, kun oppilailla on mieluisaa tekemistä.

Välituntiliikunta

Kannustamme lapsia liikkumaan välitunneilla. Olemme hankkineet erilaisia peli- ja liikuntavälineitä, jotta jokaiselle löytyisi tekemistä. Sulkapalloverkot ja kyläyhdistyksen frisbeegolfkorit ovat suosiossa perinteisten pallopelimaalien ohella.

Move!-testi

Move! on perusopetuksen 5. ja 8. vuosiluokkien oppilaille tarkoitettu fyysisen toimintakyvyn valtakunnallinen tiedonkeruu- ja palautejärjestelmä, joka tuottaa muun muassa tietoa yhdistettäväksi 5. ja 8. vuosiluokilla koululaisille tehtäviin laajoihin terveystarkastuksiin. Järjestelmän keskeisenä tarkoituksena on kannustaa omatoimiseen fyysisestä toimintakyvystä huolehtimiseen. Olemme Move!-koulu.

Urheilupäivät

Urheilupäivät ovat samat kuin koululaisten kyseisten lajien kilpaurheilupäivät. Osallistumme mahdollisuuksien/kiinnostuksen mukaan kilpaurheilutapahtumiin. Kouluun jäävillä oppilailla on myös lajin urheilupäivänä ainakin 1 ylimääräinen tunti liikuntaa.

Uusi teknologia

Kokeilimme, miten älypuhelin innostaa lapsia ja koteja liikkumaan enemmän. HeiaHeia! on suomalainen älypuhelinsovellus, johon merkitään ja tallennetaan omia liikuntasuorituksia ja kannustetaan kaveria ja hänen suorituksiaan. Sovellus on ilmainen ja toimii myös selaimessa.