Vi går med i projektet Skolan i rörelse" våren 2016. Målet är att på olika sätt öka elevernas fysiska aktivitet under skoldagen och därmed öka trivseln i skolan samt förbättra inlärningen. Även personalen deltar i aktiviteterna. På rasterna fortsätter vi med regelbunden ledd verksamhet, då elevrådet ordnar rastaktiviteter. Vi deltar i motionskampanjer, Röris, temadagar och friluftsdagar. Även på lektionerna är målet att jobba mångsidigt och minska på stillasittandet på en stol, t.ex. genom pausgymnastik, att jobba stående eller sittande på gymnastikbollar. Vi strävar efter att använda hela klassrummet, korridoren och närmiljön i undervisningen. Skolan kommer också att satsa på ergonomi - god ergonomi är viktigt för att kroppen ska må bra. Vår målsättning är att inreda ergonomiska undervisningsutrymmen för elever och personal."