Kolarin 197 oppilaan yhtenäinen peruskoulu on mukana Liikkuvassa koulussa. Lisäksi kunnan neljä alakoulua osallistuvat Liikkuva koulu ohjelman mukaisiin toimenpiteisiin. Liikkuvissa kouluissa ajatellaan asioita uusilla tavoilla: istutaan vähemmän, tuetaan oppimista toiminnallisilla menetelmillä ja liikutaan välitunneilla. Koulupäivään sisällä sijoitetaan pidennetty välitunti, jonka aikana välkkäriohjaajien lisäksi liikunnanohjaaja, opettajat ja teemäpäivinä urheiluseurojen edustajat vetävät ohjattua toimintaa. Liikunnan lisääminen jokaiseen koulupäivään. Uusia ideoita henkilökunnalle ja aktiiviseen käyttöön. Uusia ideoita ja toimintamalleja, joiden avulla saadaan lapset aktiivisemmiksi liikkujiksi sekä lasten omatoimisen ja arkiliikunnan lisääminen.