Olemme pyrkineet lisäämään oppilaiden päivittäistä liikkumista kouluttamalla välkkäreitä välituntileikkien ohjaajiksi. Kunnassamme on käytössä koulujen yhteinen liikkuva peräkärry, jossa on tarjolla erilaisia liikuntaan innostavia välineitä. Kärry on ollut lainassa myös meidän koululla ja sen sisältöä on käytetty innokkaasti. Opetuksessa on kannustettu käyttämään toiminnallisia menetelmiä, jotta oppilaille tulisi luontevaa liikkumista myös oppituntien aikana. Läheisellä pururadalla on järjestetty välituntien aikaan kierroskisoja. Syksyisin pururataa on kierretty juoksemalla ja kävelemällä sekä talvella hiihtämällä. Olemme osallistuneet innokkaasti erilaisiin liikunnallisiin tapahtumiin silloin, kun niitä on kunnassamme järjestetty. Joulun aikaan useissa luokissa on ollut käytössä liikkuva joulukalenteri. Pienissä kisailuissa (kuten esim. oppilaiden järjestämä jalkapalloturnaus) korostetaan leikkimielisyyttä ja luokan yhteistä toimintaa. Kilpailujen palkintoina on ollut liikkumista edistäviä välineitä ja pelejä. Opettaja on saanut luokkiin välipalaliikunnaksi soveltuvat kortit, joissa on pieniä, helposti toteutettavia liikunnallisia tehtäviä. Välipalaliikuntaa voi suorittaa myös ulkona. Välillä opettajan johdolla luokassa voidaan toteuttaa myös pidennettyjä välitunteja.