Keskeiset toimenpiteet: 1. Henkilöstön osaamisen lisääminen * yhteistyö Tuhat –hankkeen (Pokali) kanssa ja yhteiset koulutukset * vertaisopettaminen, -oppiminen * koulutustuokiot * oman liikunnallisuuden lisääminen, esimerkki 2. Toiminnallisten opetusmenetelmien täysimittainen käyttöönotto * Oppitunneilta ulos oppimaan * oppituntien sisällä liikkumistuokioita, esim. vastaaminen seisomalla/ lattialla istuminen, pikkuvälitunnit * luokissa pikkuvälituntien ohjeet 3. Oppilaiden osallisuuden lisääminen * järjestäjille lisää toiminnallista vastuuta välituntien leikittäjinä * päivänavauksiin luokat voivat suunnitella viikon voimistelu liikkeet/viikon jumpan * kummioppilaat liikuttavat toisiaan * oppilaskunnan toiminnan ohjaaminen liikunnallisuuden suunnitteluun ja toteutukseen * oppilaat mukana kehittämisessä ja ideoinnissa * yli luokkarajojen tapahtuva toiminnallinen oppiminen * liikkumisstipendi" 4. Rakennetun ja luonnon ympäristön hyödyntäminen ja kehittäminen * lähiliikuntapaikan hyödyntäminen tehokkaasti ja monipuolisesti  tarvitaan toimintaan soveltuvaa liikuntavälineistö * koulun sisätilat myös käyttöön, mahdollistamalla toiminnalliset tuokiot myös sisätiloissa 5. Välitunti- ja koulumatkaliikunnan edistäminen * välkkäritoiminta ja -koulutukset * koulupäivän rakenteellinen muutos: yhden pitkän toiminnallisen välitunnin mahdollistaminen esim. kaksi kertaa kuussa * välineistön lisääminen, esim twistit, hyppynarut * välituntiturnaukset * seinätaulu leikeistä 6. Koulumatkojen kävely- ja pyöräilyolosuhteiden parantaminen * liikennesuunnitelutyöryhmä Keski-Karjalassa * kävelevä koulubussi –kokeilun kehittäminen 7. Liikunnallisen harrastustoiminnan järjestäminen aamu- ja iltapäivissä * laaja yhteistyöverkosto * kerhotoiminnan suunnittelu ja ohjaaminen, että liikunnalliseen toimintaa voisi jokainen osallistua 8. Laaja-alainen eri sidosryhmien yhteistyö * yhteistyö lasten ja nuorten jo olemassa olevien "liikuttajaverkostojen" kanssa, esim. urheiluseurat, partio, nuoriso- ja liikuntatoimi, yhdistykset * vanhempainyhdistyksen osallisuus"

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.