Juhani Ahon koulussa on vuodesta 2004 alkaen järjestetty Sporttaritoimintaa, jonka tavoitteet ovat samankaltaiset Liikkuva koulu hankkeen kanssa. Sporttaritoiminnan tärkeimpänä tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten omatoimista viikoittaista liikkumista, vaikuttaa liikuntatottumuksiin ja lisätä luokkahenkeä sekä nuorten osallisuutta hankkeessa. Toimintaan kuuluvat säännölliset Sporttarikerhot, -tapahtumat, -koulutus, Sporttaripassi sekä Sporttarikilpailu ja välituntiliikunta. Sporttarikerhoja järjestetään yläkoululaisille seitsemän kerhoa viikossa. Jokaiselle yläkoululaiselle jaettavan Sporttaripassin etuihin kuuluvat ohjatut Sporttarikerhot ja liikuntatapahtumat sekä mm. ilmainen uimahalli-/kuntosalikäynti perjantaisin. Passilla pääsee myös ajoittain seuraamaan paikallisten urheiluseurojen kilpailutapahtumia. Sporttarikilpailussa kerätään luokkakohtaisesti liikuntasuoritteita, jotka oppilaiden huoltajat kuittaavat kauden päätteeksi omalla allekirjoituksellaan. Aikaisempien vuosien Sporttarikilpailut ovat osoittaneet, että yläkoulujen 7-9 luokkalaiset liikkuivat keskimäärin 3,7 h/vko (tähän ei ole laskettu koulujen liikuntatunteja). Uudet yläkoulun Sporttarioppilaat valitaan ja koulutetaan vuosittain. Sporttarioppilaitten tehtävänä on mm. oman luokan liikuntasuoritteiden kerääminen, Sporttari-toiminnasta tiedottaminen ja välituntiliikunnan ohjaaminen. Sporttarioppilaat osallistuvat myös kerran lukukaudessa olevan Sporttari-päivän suunnitteluun ja ohjaukseen. Tapahtumaan osallistuvat kaikki Juhani Ahon oppilaat.