Kouvolan kaupungin Liikkuva koulu -toiminta-ajatus: Kehitämme koulussa liikkumista niin, että saamme myös passiiviset liikkujat mukaan. Haluamme nähdä, että ohjattu välituntiliikunta vähentää myös oppilaiden välistä nahistelua välituntien aikana. Koulun arjen osalta haluamme kartoittaa ja toteuttaa koulupäivän rakennemuutoksia, kuten päiväkohtaisen pitemmän välitunnin. Haluamme myös osallistaa lapset ja nuoret suunnittelemaan liikuntapäivien sisältöä ja välituntien liikkumista. Kehitämme lasten ja nuorten kanssa uusia lajeja, joita he voivat harrastaa välitunneilla ja myös kotona. Välituntilajeista voimme innostuksen kasvaessa kehittää koulujen välisiä leikkimielisiä liikunnallisia kilpailuja.