Huutoniemen koulun piha tarjoaa valtavan tilan liikkua: pihasta löytyy kaukalo, aidattu minitekonurmi sekä hiekkakenttä muutamien leikkitelineiden ja asfalttipihan lisäksi. Piha on aktiivisessa käytössä myös ilta-aikaan. Liikuntasalistamme löytyy volttimonttu. Olemme myös Vihreä lippu -koulu, joten panostamme ympäristöstä, luonnosta ja toisista sekä itsestämme huolehtimiseen monipuolisesti sekä liikumme lähiympäristössä paljon. Pidämme syys- ja kevätlukukautena koko koulun liikuntapäivät. Koulussamme toimii tällä hetkellä kaksi liikunnallista kerhoa. Osallistumme aktiivisesti koulujen välisiin liikuntakilpailuihin. Koulullamme koulutetut välkkäriohjaajat ohjaavat päivittäin 1.-3.-luokkalaisille välituntiliikuntaa. Lisäksi vapaa-aikaviraston liikunnanohjaaja on Huutoniemen koululla liikunnanohjaustehtävissä kahtena päivänä viikossa ja aina kaksi tuntia päivässä. Ohjelmassa on välituntiliikunta-hässäkkää, jossa apuna toimivat välkkäriohjaajat. Koulussa järjestetään myös harrastepäiviä ja luokkien välisiä pelipäiviä eri lajeissa. Myös eri urheiluseurat esittelevät lajiansa koulun harrastepäivissä. Lisäksi oppituntien aikana järjestetään muitakin liikunnallisia tempauksia, kuten aamu- ja taukojumppaa, parkour-rataa ja kävelymaratonia. Koulutiimiä (oppilaskunta) osallistetaan mukaan, kun ideoidaan erilaista tekemistä liikunnanohjaajan ohjaamille päiville. Koulumme tavoitteena on sitouttaa opettajat liikkuvan koulun toimintaperiaatteisiin, lisätä hyviä käytäntöjä arjessa, tehdä yhteistyötä ulkopuolisten liikuntatoimijoiden kanssa sekä ottaa oppilaat mukaan opetuksen suunnitteluun unohtamatta liikuttaa lapsia päivässä niin paljon kuin mahdollista!