Honkalampi-keskuksen koulu on Pohjois-Karjalassa, Liperissä, toimiva peruskoulu syvästi- ja vaikeasti kehitysvammaisille, autistisille ja sosioemotionaalisista tukea tarvitseville oppilaille. Koulumme oppilaat opiskelevat pääosin toiminta-alueittain ja jokainen heistä tarvitsee oman ohjaajan päivittäisistä asioista suoriutumiseen. Oppilailla on paljon liikuntarajoitteita, mikä täytyy ottaa huomioon liikunnallisten toimintojen ja ympärillä olevien tilojen rakenteissa. Oppilaidemme lähiympäristössä ei usein ole tarjolla tarpeeksi heille soveltuvia vapaa-ajan liikunnallisia harrastusmahdollisuuksia. Liikkuva koulu -projektin yhtenä tavoitteena on tukea oppilaidemme perheiden ja koulun henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lisäksi tavoitteena on tuottaa kokemuksia liikkumisen riemusta ja lisätä toiminnallisten opetusmenetelmien käyttöä opetuksessa sekä aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Motoristen taitojen vahvistuminen luo pohjan laaja-alaiselle oppimiselle, esimerkiksi kognitiivisten ja sosiaalisten taitojen harjaantumiselle. Lisäämme oppilaiden liikkumismahdollisuuksia tarvikehankinnoilla ja henkilökunnan lisäkoulutuksilla.