Harvialan koulu on yli 1300 muun suomalaisen peruskoulun tavoin osana valtakunnallista Liikkuva koulu -hanketta, jonka tavoitteena on lisätä koululaisten fyysistä aktiivisuutta ja viihtyvyyttä koulupäivään. Näissä kouluissa tavoitteellisesti vähennetään istumista, opitaan toiminnallisia menetelmiä käyttäen ja liikutaan välituntisin, koulun arjessa ja koulumatkoilla omaa lihasvoimaa käyttäen. Koulussamme Liikkuvan koulun -ideaa toteutetaan jatkuvana, säännöllisenä toimintana. Liikunta tulee luonnollisena osana, jokapäiväistä koulutoimintaa. Välituntisin syntyy pelejä, joissa mukana on oppilaita ykkösluokalta kuudenteen, sekä tyttöjä, että poikia. Tämä lisää koko koulun yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta, mikä on Liikkuvan koulun eräistä valtakunnallisista tavoitteista. Oppilaiden aktiiviseen liikuntaan kannustaa välituntisin oppilaiden käytössä olevan Välkky -välituntivälineiden lainaamo, josta voi käydä lainaamassa välitunnin ajaksi itselleen ja kavereilleen liikuntavälineitä (palloja, frisbeetä, hyppynaruja, pulkkia, keppihevosia jne.). Koulun arjessa työskentelemme säännöllisesti luokkarajat ylittävästi hyödyntäen liikuntaa ja toiminnallisen oppimisen muotoja. Liikunnan opetuksessa pyrimme kuulemaan oppilaita ja heidän toiveitaan. Oppilaiden kuuleminen ja mukaan ottaminen osaksi liikunnallista koulun arkea lisää heidän yleistä viihtyvyyttään ja antaa heille mahdollisuuden olla mukana vaikuttamassa omaan oppimiseensa. Koulussamme järjestetään myös koko koulua liikuttavia tapahtumia esimerkiksi talviurheiluviikon, opettajat vastaan oppilaat pelien, ja kulttuuriviikon myötä. Oman koulun henkilökunnan lisäksi hyödynnämme ulkopuolisia tahoja ja asiantuntijoita esimerkiksi liikuntakerhoissa ja em. kulttuuriviikoilla. Edellä on mainittu joitakin esimerkkejä siitä, kuinka meidän koulussamme jo näkyy Liikkuvan koulun mukainen työskentely. Liikkuva koulu -hankkeeseen liittymisen myötä meillä on mahdollisuus kehittää kouluamme yhä enemmän liikunnalliseen suuntaan ja antaa oppilaille mahdollisuus siihen, että liikkumisesta tulisi jokaiselle oppilaalle luonnollinen osa heidän arkeaan. Hankkeen rahoituksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.