Espoonlahden lukio eli Jylla on kielipainotteinen yleislukio, joka tunnetaan hyvästä yhteishengestä. Lukiossa opiskelee 560 opiskelijaa. Lukio lähtee mukaan Liikkuva koulu -ohjelmaan syksyllä 2017. Muutosta kohti aktiivisempaa opiskelupäivää on aloitettu jo keväällä 2017 mm. jokaisen oppitunnin lomassa pidettävillä taukojumpilla, ja seisomapöytien lisäämisellä luokkiin. Jo tällä hetkellä opiskelijoilla on mahdollisuus valita monentyyppisiä liikuntakursseja, sekä hyödyntää koulun piha-alueiden sekä Espoonlahden urheilupuiston monipuolisia liikuntamahdollisuuksia mm. väli- ja vapaatunneillaan.
Osana Liikkuva koulu -hanketta elvytetään lukion aiemmin vuosia toiminut urheiluseura. Seuran toiminnan kautta lisätään paitsi aktiivisuutta opiskelupäiviin, myös opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksia aktiivisemman opiskeluympäristön luomiseen. Koulu tiedottaa aktiiviseen opiskelupäivään ja hankkeeseen liilttyvistä aiheista mm. sosiaalisessa mediassa.