Yhteistyö kouluterveydenhuollon kanssa

Kouluterveydenhoitaja

Onko kouluterveydenhoitaja teidän koulussanne mukana Liikkuva koulu -toiminnassa? Kouluterveydenhoitajan asiantuntemusta oppilaiden hyvinvoinnin edistämisessä kannattaa hyödyntää. Kouluterveydenhoitaja voi Liikkuva koulu -toiminnan kehittymisen kautta saada työkaluja omaan työhönsä.

Terveydenhoitajien liikuntaneuvontaa on tuettu Liikkuvissa kouluissa konkreettisin tukimuodoin esimerkiksi Vantaalla:

• Vuotuisessa terveystarkastuksessa terveydenhoitaja arvioi oppilaan liikunnallisen tuen tarpeen.

• Terveydenhoitajilla on mahdollisuus jakaa ilmaisia uinti- ja perheuintilippuja kaupungin uimahalleihin.

• Terveydenhoitajilla voi olla mahdollisuus ohjata lapsia matalan kynnyksen liikuntakerhoihin tai liikunnan tukiopetukseen.

• Oppilaita voidaan motivoida perheliikuntapasseilla tai esim. aktiivisuusmittarilla.

Katso Vantaan Kouluterveydenhuolto osana Liikkuvaa koulua -posteri.

Fysioterapeutti

Joillekin kouluille voi järjestyä mahdollisuus tehdä yhteistyötä kunnan fysioterapeuttien kanssa. Fysioterapeutit voivat esimerkiksi antaa tukea ergonomia-asioissa ja auttaa keksimään keinoja liiallisen istumisen vähentämiseen.

Fysioterapeutin ammattitaidosta voi olla hyötyä myös personal trainer -toiminnan käynnistämisessä!