VENYY oppilaitoksissa

Passiivinen venytystanko tarjoaa helpon ja tehokkaan keinon kouluympäristön liikunnallistamiseen. Opintojen sujuminen edellyttää opiskelukykyä. Liikkumista lisäämällä ja istumista tauottamalla edistetään opiskelijan terveyttä ja työkykyä.

​Korkeakouluopiskelijoiden päivittäinen istuminen ylittää aikuisväestön keskiarvon. Mediaaniopiskelija istuu lähes 11 tuntia päivässä, ja vain kuudesosa istuu alle kahdeksan tuntia päivässä. Liiallinen istuminen on aina terveysriski, iästä riippumatta ja vaikka liikuntasuositukset täyttyisivätkin.

​Istuminen aiheuttaa tuki- ja liikuntaelimistön rakenteisiin muutoksia, joita VENYY pystyy tehokkaasti ennaltaehkäisemään ja kuntouttamaan. Kumarassa istuminen heikentää mm. välilevyjen aineenvaihduntaa, joka johtaa selän kipeytymiseen ja pitkällä aikavälillä rangan rappeutumiseen. VENYY parantaa kudosten nestekiertoa ja hapetusta, sekä tasaa välilevyille kohdistuvaa painetta.

Koulupäivän lomassa VENYYessä istumisesta kiristyneet lihakset saavat nopean, mutta tehokkaan elvytyksen. Selän hyvinvoinnin lisäksi ryhti paranee, takareisiin sekä lantioon kohdistunut paine helpottaa ja olkanivelen liikkuvuus paranee.

​Rakennetaan yhdessä liikunnallisempi kouluympäristö ja aktiivisempi koulupäivä – kotimaisella innovaatiolla VENYY - Passiivisella venytystangolla.

Monessa koulussa VENYYtään jo! Referenssejämme mm:

Turun Yliopisto, Teatterikorkeakoulu, Turun ammatti-instituutti, Åbo Akademi, Turun AMK

Hinnat:

VENYY - Passiivinen venytystanko + siirrettävä ohjematto 159€