Välituntiturnaukset

Välituntiturnauksia voidaan järjestää useissa eri lajeissa joko koulun liikuntasalissa tai koulun pihalla. Välituntisarjaa voi pelata esimerkiksi yhdellä (pitkällä) välitunnilla joka päivä.

Turnausinnostus on suurempi, jos oppilaat voivat itse suunnitella ja toteuttaa välituntisarjan säännöt ja toimia tuomareina.  Myös opettajien osallistuminen turnaukseen omalla joukkueellaan voi lisätä kiinnostusta.

Esimerkkinä tossupallocup

Tossupallo-cupissa mieluiten lumisella kentällä huiskitaan tennispalloa salibandymaaleihin jääkiekkomailoilla. Maalissa maalivahti varustettuna sählymaskilla ja pesäpalloräpylällä.

Meillä tossupalloa on pelattu luokkien välisenä turnauksena kolmena välituntina päivässä. Peli alkaa, kun joukkueet paikalla, ja päättyy kellonsoittoon.

Pelipäivinä tossupallostudio viimeisellä välkällä kuuluttamosta, jossa haastateltavina pelureita ja oppilaita kentän laidalta.

Finaalin jälkeen Torilla tavataan -tapahtuma niin ikään välitunnilla juhlasalissa, jossa oppilaskunta jakaa palkinnot.

Hauskaa! Vaikka ei ollut pelivuoroa, niin oppilaat raahautuivat katsomaan pelejä "kaukaloksi" kentän laidalle. Turnaukselle saatiin lisäkiinnostusta sillä, että opettajat osallistuivat joukkueellaan turnaukseen.

Järjestetään varmasti myös ensi talvena.

Idea: Salon kaupunki, Hermannin koulu