Välituntimaratonit ja kävelyvälkät

Käveleminen ja juoksu kuuluvat nuorten suosituimpiin liikuntalajeihin. Kävelemiseen ja juoksemiseen voi rohkaista myös välitunnilla.

Kävelyvälitunnit

Koululla voidaan sopia, missä oppilaat voiat käydä kävelemässä välitunnilla silloinkin, kun koulun alueelta poistuminen ei muuten ole sallittua.

Kävelyvälitunnit voivat olla ohjelmassa myös vaikka vain yhdellä välkällä päivässä tai parina päivänä viikossa.

Välituntimaraton

Ideana on, että oppilaat voivat kerätä välitunneilla kilometrejä, joista yhteensä kertyy maraton.

Kävellyn matkan (tai kierrosten lukumäärän) voi merkitä oppilaiden omiin maratonkortteihin tai luokan seinälle.

Maratonin ideaa voi soveltaa siten, että oppilaat keräävät pisteitä omalle luokalleen. Tietyn pistemäärän täytyttyä luokka saa sisävälkän liikuntasalissa.

Hyödynnä teknologiaa

Joitain oppilaita voi motivoida askelmittarin tai sykemittarin käyttö kävelyvälkillä.

Esimerkiksi Pokemon Go -luret reitin varrella voivat lisätä kävelyinnostusta.