Turun Liikkuva koulu -harrastetoiminta

Liikkuva koulu -harrastetoiminta käynnistyi Turun peruskouluissa lukuvuonna 2016–2017. Kaikki toiminta on lapsille maksutonta ja vapaaehtoista. Harrastetoiminta on koulun toimintaa, joten oppilaat kuuluvat kaupungin ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin. Ohjaajina harrastetoiminnassa ovat peruskoulujen opettajat sekä seurojen ja järjestöjen ohjaajat. Joissakin kouluissa harrastetoimintaryhmän ohjaajina aloittaa työpari, jossa toinen ohjaajista on koulun opettaja ja toinen seurasta tuleva ohjaaja. Harrastetoimintaa järjestetään kouluissa viikoittain läpi lukuvuoden.

Turun kerhotoiminta rakentuu perusliikuntataitojen eli juoksemisen, hyppäämisen, heittämisen ja kiinniottamisen ympärille. Toiminnassa on tärkeää, että lapset ja nuoret saavat kannustusta ja yksilöllistä tukea sekä kokemusta siitä, että heitä kuunnellaan ja arvostetaan ja että heidän hyvinvoinnistaan välitetään. Yhtä tärkeää on kokemus osallisuudesta ja ryhmään kuuluvuudesta.

Harrastetoiminnan tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä liikunnan avulla. Keskeistä toiminnassa on liikunnan ilo, onnistumisen kokemukset, yhdessä toiminen ja kannustus.

Turun Liikkuva koulu -harrastetoiminnan kuvaus (pdf)

Esittelyvideo Vimeossa

Lisätietoa: