Tukioppilastoiminnan opas

Tukioppilaat voivat toteuttaa monenlaista yhteisöllistä toimintaa koulussa, välituntitoimintaa, teemapäiviä ja uusien oppilaiden tutustuttamista. Tukioppilastoiminnan opas on työväline ja perusmateriaali tukioppilasohjaajille, kouluttajille ja yhteistyökumppaneille. Opas sisältää ohjeet tukioppilastoiminnan käynnistämiseen koulussa.

Oppaassa korostetaan myönteisen kouluilmapiirin kehittämistä pienin ystävällisin teoin. Tukioppilaita rohkaistaan juttelemaan yksinäisten oppilaiden kanssa ja ottamaan kiusaamistilanteet puheeksi koulun aikuisten kanssa. Tukioppilaat myös ryhmäyttävät muita oppilaita ja järjestävät kaikille yhteisiä mukavia tapahtumia. Tukioppilastoiminnan ohjaajan johdolla tehdään suunnitelma koko lukuvuodeksi. Tukioppilaiden peruskoulutuksen kesto on 12 oppituntia. Jos tukioppilastoiminta on koulussa valinnaisaineena, kurssin lisämateriaalina kannattaa käyttää MLL:n muita tukioppilastoiminnan aineistoja.

Tukioppilastoiminnan opasta voi tilata MLL:n verkkokaupasta hintaan 15 euroa + postituskulut.

Lue lisää Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukioppilastoiminnasta MLL:n verkkosivuilta.

Lisätietoja:

Anna-Kaisa Hiedanniemi
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
anna-kaisa.hiedanniemi(at)mll.fi
p. 050 517 6377

mll.fi

Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Anna vastaus kysymykseen.