Taukoja istumiseen

Jumppapallot tuoleina

Luokkaan hankitaan muutama jumppapallo, joita oppilaat käyttävät vuorotellen tuoleina. Fysioterapeutti voi neuvoa oikean istumisasennon. Jumppapallolla istuen voi myös jumpata.

Leuanvetotangot

Luokkien oviaukkoihin hankitaan leuanvetotangot, joissa niin oppilaat kuin opettajatkin voivat ohi kulkiessaan roikkua hetken tai kokeilla vetää muutamia leukoja.

Muita konsteja lisätä liikettä oppitunnille

• Erilaiset taukojumpat
  • Monisteiden yms. oppilaiden tarvitsemien tarvikkeiden sijoittaminen eri puolille luokkaa, josta ne pitää hakea sen sijaan, että opettaja jakaa kaiken valmiiksi.
  • Tasapainolauta tarkastuspisteelle / open pöydän luo / mihin tahansa missä oppilas joutuu hetken odottamaan vuoroaan.
  • Mahdollisuus työskennellä lattialla maaten / istuen / seisaallaan korkeamman pöydän ääressä ainakin toisinaan