TALK - Taidetta ja liikettä kieltenopetukseen

TALK – taidetta ja liikettä kieltenopetukseen on Zodiak - Uuden tanssin keskuksen yleisötyön kolmivuotinen (2013-2016) suurhanke, jossa tanssitaiteilijat jalkautuivat peruskoulun kielten tunneille ja kehittivät toiminnallisia ja mm. liikkeeseen ja draamaan perustuvia menetelmiä kieltenopetukseen yhteistyössä aineenopettajan kanssa. Hanke toimi kahdessatoista koulussa Helsingissä, Turussa ja Ypäjällä. Hanketta tuki Koneen säätiö.

Vuonna 2017 hankkeen aikana kehitetyistä menetelmistä julkaistiin video-opas, joka on vapaasti opettajien hyödynnettävissä (zodia.fi/talk).

Lokakuun 2012 alussa Zodiakille myönnettiin Otavan kirjasäätiön ja Suomen kieltenopettajien liiton tunnustuspalkinto Vuoden kieliteko 2012 luovasta tavasta kehittää nuorten kielitaitoa.

Tilaa koulullesi työpaja tai koulutus

Zodiak tarjoaa kouluille toiminnallisia TALK-työpajoja sekä -opettajakoulutusta. TALK-työpajat soveltuvat kaikille koulutustasoille ikäryhmästä riippumatta, sekä esimerkiksi maahanmuuttajien suomen kielen opetukseen. Opettajakoulutusten sisältö suunnitellaan  tilaajan toiveiden mukaisesti ja läpikäytävät harjoitukset voidaan suunnata tietylle koulutusasteelle tai taitotasolle.

Opetettavat kielet ovat:

• englanti
  • espanja
  • ruotsi
  • venäjä
  • saksa
  • ranska
  • suomi toisena kielenä

TALK-menetelmän avulla voidaan

• opetella uutta kielioppiasiaa tai kerrata vanhoja taitoja.
  • harjoitella ääntämistä ja kuullun ymmärtämistä.
  • aktivoida oppilaita työskentelemään ryhmässä sekä yksin.
  • motivoida ja herättää oppilaiden mielenkiinto opittavaa kieltä ja kulttuuria kohtaan
  • yhdistää kielten ja liikunnan opiskelu

Lähtökohtana moniaistisuus

TALK-menetelmissä keskeistä on moniaistisuus, joka auttaa oppimaan ja ymmärtämään kielen rakenteita sekä rohkaisee käyttämään opiskeltavaa kieltä. Liikkeen avulla oppitunneista tulee dynaamisia ja vaihtelevia, ja työpajat palvelevat kaikkia eri oppimistyylin edustajia.

Koulutus rakennetaan tilaajan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti eri kohderyhmät huomioiden. Hinta määräytyy koulutuksen keston ja koulutuspaikan sijainnin mukaan (alk. 100€/h). Koulutuksia on pidetty yhdestä tunnista aina kahden kahden päivän (16h) koulutuskokonaisuuksiin.

”Ei niinkään tanssia, vaan liikkeen avulla oppimista ja oppimisen tukemista sekä helpottamista.”

”Asiat jääneet paremmin mieleen, kun on sekä nähnyt, kuullut ja tehnyt itse asian!”

- Oppilaan palaute

”TALK-tunnit ovat tarjonneet uusia menetelmiä ja näkökulmia omaan opettamiseen.”

- Opettajan palaute

“Erinomainen koulutus! TALK-koulutuksesta koulutuksesta oli todella hyötyä omaan työhön. Pidin siitä, että ryhdyimme heti toimimaan ja lopuksi tuli luento-osuus. Eli toiminnallisuus oli etusijalla, kuten olen monesti toivonut.”

- Palaute koulutuksesta

Lisätietoja: