Sporttikortti

Sporttikortin idea

• madaltaa eka- ja tokaluokkalaisten kynnystä tutustua kiinnostaviin
  • urheilulajeihin ja löytää mieleinen liikuntaharrastus
  • lapset saavat käyttöönsä Sporttikortin, jolla voi tutustua kolme kertaa maksutta urheiluseurojen toimintaan
  • harrastustarjonta näkyy Sporttikalenterista
  • urheiluseurat pääsevät esittelemään omaa toimintaansa ja voivat saada uusia harrastajia seuraan

Hämeen Liikunta ja Urheilun järjestämässä Sporttikortti-toiminnassa on mukana on 12 000 lasta. Mukana ovat kaikki Pirkanmaan kunnat sekä tänä vuonna ensimmäistä kertaa Hattula ja Hämeenlinna.

Hämeen Liikunta ja Urheilun Sporttikortti-toiminnan esite (pdf)

Koulun rooli

• Koulut ilmoittautuvat mukaan tilaamalla sporttikortit huhti-toukokuussa. => materiaalit toimitetaan kouluille syyslukukauden alkuun mennessä.
  • Opettaja jakaa Sporttikortit ja saatekirjeet oppilaille koulun alkaessa ja kannustaa kortin käyttämiseen.
  • Harrastuksiin tutustuminen tapahtuu kouluajan ulkopuolella.
  • Halutessaan voi koulu lisäksi tilata seuroilta maksuttomia lajitutustumisia

Seuran rooli

• Seura ilmoittautuu mukaan kampanjaan huhti-toukokuussa (onnistuu vielä myöhemminkin).
  • Seura ilmoittaa tarjoamansa ilmaiset harjoituskerrat Sporttikalenteriin.
  • Seura toteuttaa ilmoittamansa harjoituskerrat kampanja-aikana
  • esittelevät omaa toimintaansa ja voivat saada uusia harrastajia

Kodin rooli

• Eka- ja tokaluokkalaiset saavat Sporttikortin saatekirjeen kera koulusta.
  • Yhdessä vanhempien kanssa tutkitaan Sporttikalenterista, mitä kiinnostavaa seurat tarjoavat.
  • Kaikki Sporttikalenterista löytyviä harrastukset ovat kokeiltavissa kotikunnastaan riippumatta.
  • Sporttikorttilaiset voivat joko kokeilla kolmea eri urheilulajia tai käyttää kaikki kolme kertaa samaan lajiin tutustumiseen.

Lisätietoa:

Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n verkkosivuilla: http://sporttikortti.hlu.fi/