Smart Moves -ideasivusto

Smart Moves -hankkeen tavoitteena on toisen asteen nuorten fyysisen aktiivisuuden lisääminen, istumisen vähentäminen ja muiden elintapojen parantaminen.

Hanke tuottaa monipuolisia materiaaleja fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen ja kehittää käytännön työkaluja nuorten ja oppilaitosten arkeen yhteistyössä eri asiantuntijoiden ja opiskelijoiden kanssa. Smartmoves.fi-sivusto on suunniteltu osaksi oppilaitosten arkea ja se tukee toisen asteen Liikkuva koulu -toimintaa.

Samrt Moves -nettisivustolta löytyy ideoita, vinkkejä ja oppimateriaaleja esimerkiksi liikkumisen lisäämiseksi, istumisen vähentämiseksi ja aktiivisemman kouluympäristön luomiseksi. Myös ravintoon, uneen, lepoon sekä mielen hyvinvointiin löytyy materiaaleja.

Alla muutama esimerkki, katso lisää Smart Moves -nettisivustolta! Sivustolta voi myös tilata uutiskirjeen uusimpien vinkkien seuraamiseksi.

SprintGame-taukoliikuntasovellus

SprintGame on innostava ja yhteisöllinen taukoliikuntapeli, jossa kisaillaan mm. nyrkkeilyssä, pingiksessä ja lätkässä. Puhelimen liiketunnistinta hyödyntävissä minipeleissä voi loistaa ilman urheilutaustaa.

Näin pelaat:
1. Mene osoitteeseen sprintgame.fi ja luo turnaus.
2. Pelaajat liittyvät peliin mobiilisovelluksella syöttämällä turnausavaimen.
3. Turnaus voi alkaa!

Ammattikuntoon.fi

Ammattikuntoon.fi on hauska työkalu hyvinvoinnin parantamiseen. Heiaheia-alustalle rakennetun palvelun erilaiset hyvinvointihaasteet motivoivat parantamaan elämäntapoja ja seuranta palautteineen sekä kavereiden kannustus auttavat pysymään uusissa tavoissa.

Palvelu rakentuu hyvinvointihaasteista, liikuntapäiväkirjasta, ruoka- ja unipäiväkirjoista, treeniohjelmista ja -vinkeistä sekä sosiaalisesta yhteisöstä. Maksuton verkossa ja mobiilina toimiva palvelu nivoutuu käytännönläheisesti syksyllä 2015 voimaan tulleeseen opetussuunnitelmaan.

Treeniohjelmat

Smart Moves -sivustolta löytyy nuorille soveltuvia harjoitusohjelmia lihaskuntoharjoitteluun ja liikkuvuuden kehittämiseen. Nuorille soveltuvat ohjelmat on suunniteltu yhteistyössä Sportyflyn ja Smart Moves -hankkeen asiantuntijoiden kanssa.

Sivustolta löytyy harjoitusohjeita, videoita oikeisiin suoritustapoihin, PDF-muotoisia ohjelmia sekä treeniohjelmat-juliste tulostettavaksi.

Lisätietoja:

Smart Moves -hanke