Pokalin Taukojumppavinkkejä oppitunneille -materiaali

Taukojumppaopas tarjoaa valmiita suoraan oppitunnille siirrettäviä vinkkejä taukoliikunnasta eri muodoissaan. Oppaan sisältö on kasattu eri lähteistä.

Taukojumpat on jaoteltu tässä oppaassa kolmeen eri kategoriaan: internetistä löytyviin taukojumppiin, yhteistoiminnallisiin peleihin ja leikkeihin sekä aivoja aktivoiviin harjoitteisiin. Lisäksi oppaan loppupuolelta löytyy liitteenä valmiita materiaaleja ja ideoita taukoliikuntaan, joista voi suoraan tulostuksen jälkeen leikellä vaikkapa valmiita taukoliikuntakortteja.

Oppilaiden motivaation lisäämiseksi oppilaita kannattaa ottaa mukaan taukoliikunnan suunnitteluun, kuten muihinkin oppituntien ja koulupäivän liikunnallistamiseen liittyviin päätöksentekotilanteisiin.
Oppaan tavoitteena on tarjota helppoja, suoraan oppitunneille siirrettäviä malleja, jotka madaltavat taukojumpan pitämisen kynnystä ja sitä kautta lisäävät oppilaiden fyysistä aktiivisuutta ja vähentävät oppilaiden istumista koulupäivien aikana.

Taukojumppavinkkejä oppitunnille -opas on koottu valmiista julkisista materiaaleista osana Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n Tukea harrastamiseen (TUHAT) -hanketta.

Lisätietoja:

Pohjois-Karjalan Liikunta ry