Mielipide / vastaus liikkumalla

Muutamalla post-it lapulla saa nopeasti luokan eri seinille eri vastausvaihtoehtoja. Opettaja sanoo väitteen tai kysymyksen ja oppilaat liikkuvat oikean vastauksen seinustalle. Tämä muuntuu hyvin moneen juttuun. Kaikki mielipidekyselyt (samaa mieltä / eri mieltä / jotain siltä väliltä) lienevät monelle tuttuja, mutta muunnoksena toimii moneen muuhunkin.

• Lapuille piste, ? ja ! ja opettaja sanoo lauseita. Oppilaat liikkuvat sinne, minkä lopetusmerkin valitsevat ko. lauseeseen.
  • Lapuille nk, ng, ei äng-äännettä. Opettaja sanoo sanoja. Oppilaat liikkuvat sinne, minkä äänteen kuulivat.
  • Lapuille aikamuodot esim. englannin tunnilla

Jos haluaa vielä monipuolistaa tehtävää, voidaan vaikka nopan avulla valita erilaisia liikkumistapoja eri kierroksille (varpaillaan, yhdellä jalalla, polvia nostellen...)

Jos ei halua / voi liikutella koko porukkaa ympäri tilaa, voi vastauksia antaa myös oman paikan luona erilaisilla liikkeillä. (Esim. tuo lopetusmerkkijuttu: piste = kyykkyyn, ? = seisten, ! = hyppy ylös. Oppilaiden voi antaa keksiä liikkeet.)

Idea: Kati Paakkanen