Koodaamista metsässä

Otalammen koulun ekaluokkalaiset opettelivat koodaamista metsässä opettaja Ulla Myllyniemen johdolla. Koodausta aloitettiin jo edellisellä viikolla liikkuen koodien mukaan metsässä kuin robotit. Toisella kertaa päästiin jo oikeasti koodaamaan.

Ensin kuunneltiin ohjeet kodassa tulen äärellä ja sitten mentiin metsään koodaamaan kävyillä, kepeillä ja kivillä. ”Tämähän on ihan helppoa!” – toteaa poika tehtyään hienon oman koodin kivi–havu–käpy–havu. Jokainen oppilas teki ensin oman sarjan, jota muut sitten jatkoivat. Aamupäivän oppitunti metsässä jatkui vielä liikuntaleikkien ja eläinten talvehtimisen parissa. Tunti päättyi metsävälituntiin – oppilaat hajaantuvat leikkimään keijuja kuusen alle ja kalastamaan keppikaloja vesilätäköstä.

Idea on Ulkoluokka-hankkeen projektipäällikkö Anna Kettusen vierailulta Otalammen koulusta.

Idea:

Anna Kettunen, projektipääliikkö