Kamppailutaituri-materiaalit

Kamppailutaiturin suorittaminen on yhden tunnin kokonaisuus sisältäen alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn. Kamppailutaiturit I ja II ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, eikä kamppailutaituri II vaadi I:n suorittamista.

Kamppailutaituri I

Kamppailutaituri I on helppo ja turvallinen tapa tutustuttaa lapsia kamppailullisiin harjoitteisiin aikuisen johdolla. Kamppailutaituri I on suunnattu 1. ja 2. luokille. Suoritetuista harjoitteista saa merkinnän vaatimustason mukaan korttiin (pronssi-, hopea- tai kultataso). Kamppailutaiturin suorittaminen on yhden tunnin kokonaisuus sisältäen alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn.

Kamppailutaiturin harjoitteet kehittävät yleisiä fyysisiä valmiuksia kamppailullisesta näkökulmasta. Harjoitteet valmistavat kamppailulajiharjoitteluun (ei varsinaisia lajitekniikoita). Kamppailulajien harjoittelu vaatii koko kehon käyttöä, jonka vuoksi myös harjoitteet ovat monipuolisia.

Kamppailutaiturin ohjaamisen tukena on videomateriaali, kirjallinen ohjeistus ja taitokortti. Tehtävät harjoitteet ovat selkeitä ja helposti lähestyttäviä, eikä niiden ohjaaminen vaadi kamppailulajitaustaa. Tarvittaessa paikallinen kamppailuseura tulee opettajan tueksi.

 

Kamppailutaituri II

Kamppailutaituri II on helppo ja turvallinen tapa tutustuttaa lapsia kamppailullisiin pariharjoitteisiin aikuisen johdolla. Kamppailutaituri II on suunnattu 3. ja 4. luokille. Kamppailutaiturin suorittaminen on yhden tunnin kokonaisuus sisältäen alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn. Kamppailutaiturit I ja II ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, eikä kamppailutaituri II vaadi I:n suorittamista.

Kamppailutaiturin harjoitteet kehittävät yleisiä fyysisiä valmiuksia kamppailullisesta näkökulmasta. Harjoitteet valmistavat kamppailulajiharjoitteluun (ei varsinaisia lajitekniikoita). Kamppailulajien harjoittelu vaatii koko kehon käyttöä, jonka vuoksi myös harjoitteet ovat monipuolisia. Harjoitteet toteutetaan parin kanssa, mikä lisää harjoitteiden haastavuutta.

Kamppailutaiturin ohjaamisen tukena on videomateriaali ja kirjallinen ohjeistus. Tehtävät harjoitteet ovat selkeitä ja helposti lähestyttäviä, eikä niiden ohjaaminen vaadi kamppailulajitaustaa. Tarvittaessa paikallinen kamppailuseura tulee opettajan tueksi.

 

Kamppailijan taitokortti

Kamppailijan Taitokortin tavoitteena on lisätä fyysistä aktiivisuutta koulupäivän aikana. Tavoitteena on osallistaa oppilaita toimintaan. Taitokorttia voidaan suorittaa myös liikuntatuntien yhteydessä. Jokainen voi edetä Taitokortin suorittamisessa omien tavoitteiden mukaisesti.

Oppilaat suorittavat välituntien yhteydessä taitoharjoitteita. Harjoitteet on pisteytetty vaikeustason mukaisesti. Harjoitteissa on eritasoisia liikkeitä, jotka sopivat myös oppilaille, joilla ei ole vahvaa kehontuntemusta tai liikunnalliset valmiudet ovat heikentyneet. Taitokortin on suorittanut, kun on kerännyt 100 pistettä. Taitokorttilaiset pääsevät tutustumaan kamppailulajiin joko siten, kamppailutunti pidetään koululla tai tunti pidetään urheiluseuran tilassa. Kamppailutunti sovitaan yhteistyössä paikallisen kamppailulajiseuran kanssa.

Lisätietoa:

Kamppailutaiturit
Suomen Taekwondoliitto
Harraste- ja koulutuspäällikkö Tiiu Tuomi
0400 602 756
tiiu.tuomi (a) taekwondo.fi

Hankkeessa olivat mukana aikido, judo, nyrkkeily, taekwondo ja taido.

CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
Tiedostokoon on oltava pienempi kuin 80 MB.
Sallitut tiedostotyypit: gif jpg jpeg png avi mov mp3.
CAPTCHA
Vastaamalla kysymykseen varmistat, että olet ihminen.
17 + 2 =
Anna vastaus kysymykseen.