Juoksusankarit - oppiainerata ja muita harjoitteita

Koululiikuntaliiton Juoksusankarit -hanke tarjoaa kouluille materiaaleja, joilla opettaja pystyy tarjoamaan positiivisia ja kehittäviä juoksukokemuksia erilaisille liikkujatyypeille. Materiaaleissa on mm. videoita, joista on helppo omaksua juoksuharjoitteita ja -tehtäviä. Materiaalien avulla liikunnasta jää positiivinen kokemus niin kisailusta, tehtävistä ja elämyksellisyydestä, terveysliikunnasta kuin urakoimisestakin innostuville.

Juoksusankareihin voi liittyä maksuttomasti Koululiikuntaliiton verkkosivuilla.

Alla muutamia harjoitteita Juoksusankarit-teemalla. Lisää materiaalia liikkuvampaan koulupäivään löydät Koululiikuntaliiton Juoksusankarit-sivuilta.

Oppiainerata

Toiminnallisen Oppiaineradan avulla voi opettaa mitä tahansa oppiainetta juosten. Monivalintakysymykset voi tehdä yhdessä oppilaiden kanssa edellisellä tunnilla, jolloin perehdytään uuteen aiheeseen.

oppiainerata

Juoksutesti

Juoksutestin voi tehdä oppilaiden kanssa eriliikuntatunneilla tai antaa heille kotitehtäväksi. Testissä oppilaat huomaavat oman juoksukykynsä, saavat onnistumisia ja tutustuvat erilaisille liikkujatyypeille suunnattuihin juoksuosuuksiin. Testin harjoitteita voi soveltaa myös liikuntatuntien osuuksina ja niissä voi kehittyä.

Koululiikuntaliitto, Matti Hannikainen
matti.hannikainen(at)kll.fi