Elmo4Me-mobiilisovellus

Elmo4Me-palvelu aktivoi ja kannustaa 7.–9.-luokkalaisia liikkumaan. Oppilaat voivat itse luoda välkkätapahtumia sekä terveellisiin elämäntapoihin kannustavia Tsemppi-ilmoituksia. Palvelu toimii myös urheiluseurojen tiedotuskanavana. Oppilaat ja urheiluseurat pääsevät lisäämään ilmoituksia palveluun kirjautumalla. Elmo4Me-palvelu on kehitetty Liikkuvan koulun ideologian mukaisesti kannustamaan lapsia ja nuoria liikkeelle. Tavoitteena on lisätä liikuntaa koulupäivään, terveysinfon tuottaminen ja jakaminen sekä urheiluseurojen tiedotusten jakaminen nuorten omaan puhelimeen. Oppilaiden palautteiden ja käyttökokemusten perusteella sitä edelleen kehitetään. Palvelun päätoiminto on oppilaiden itse luomat "välkkä-äksönit".

Palvelu on siis välkkäriohjaajille sähköinen ilmoitustaulu. Myös muut toimijat voivat julkaista äksöneitä jokaisen koulun omaan fiidiin. Käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja äksönien luominen omalla puhelimella käy helposti. Äksönin perustaja voi myös ottaa ilmoittautumisia vastaan. Oppilailla on mahdollisuus lisätä palveluun Tsemppi-ilmoituksia, jotka kannustavat terveellisiin elämäntapoihin. Kun oppilas lisää oman Tsemppi-ilmoituksensa, niin koulukohtainen tehtävään nimetty aikuinen tarkistaa ja hyväksyy ilmoituksen. Näin varmistetaan, että viestit ja ohjeet ovat asiallisia. Tarkistuksen jälkeen oppilaan ilmoitus julkaistaan fiidiin ja se näkyy kaikilla kouluilla. Palvelun kautta myös paikalliset urheiluseurat voivat kertoa toiminnastaan ja innostaa nuoria harrastusten pariin. Seurat voivat esitellä eri urheilulajeja ja kutsua tutustumiskäynneille.

Ohjelmassa on myös Idoli-fiidi, jossa paikalliset nuorten idolit kertovat vinkkejä ja ohjeita nuorille liikunnasta ja koulunkäynnin tärkeydestä. Koulun oma ilmoitus-fiidin avulla koulun henkilökunta voi ilmoittaa tärkeitä koulukohtaisia liikuntatiedotteita.

Jos koulun liikunnanopettaja käyttää Elmo4schools-ohjelmaa, niin tällöin oppilailla on mahdollisuus käyttää Elmo4me liikuntatuntifiidiä. Liikuntatuntifiidin avulla oppilas näkee omien liikuntatuntien tiedot kuten aiheen ja paikan sekä oman tuloskorttinsa sisällön. Oppilas pystyy myös tallentamaan liikuntatunnin aikana kerättäviä tietoja kuten Move-mittaustuloksia sekä liikuntaan liittyvää itsearviointia.

Elmo4Me-palvelu on oppilasliittymä. Sovellus toimii kaikilla laitteilla, jotka ovat yhteydessä nettiin. Se on optimoitu puhelimelle, ja työn alla on myös tietokoneen selainversio.

Sovellusta voi testata omalla puhelimella http://app.e4m.fi

Lisätietoa:

Tomi Karinkanta
010 581 1420, 050 436 6659
www.elmospirit.fi; www.e4m.fi
tomi(a)elmospirit.fi
Hinta määräytyy ohjelmaan liitettävien koulujen ja oppilaiden lukumäärän mukaan.