Biologia: valkosoluleikki

Versio 1

Valitaan yksi valkosolu ja muut oppilaat ovat bakteereja. Valkosolu-oppilas alkaa merkitä oppilaita esimerkiksi teipin paloilla. Kun kaikki bakteerit on merkitty, peli päättyy. Valkosoluja voi olla useampikin.

Versio 2

Valitaan ryhmästä kaksi oppilasta valkosoluiksi, jotka pitävät toisiaan käsistä kiinni. Muut oppilaat ovat bakteereja. Valkosolut yrittävät vangita bakteerin käsiensä väliin ja kun he onnistuvat bakteeri menee odottamaan toista kiinnijäänyttä bakteeria. Kun kiinnijääneitä bakteereita on kaksi, heistä tulee uusi valkosolu pari. He ottavat toisiaan käsistä kiinni ja yrittävät saada bakteerin vangittua käsien sisälle. Peli päättyy kun kaikki bakteerit on ”tuhottu”.

Idea: Annamari Jetsu

Toiminnallisen opetuksen ideat ovat osa Annamari Jetsun pro gradu -tutkielmaa, joka valmistuu keväällä 2017.