Älypuhelin, jonka näytöllä auki nuorisopassi.

Nuorisopassi aktivoi nuoria liikkumaan Raumalla

Raumalla otettiin syksyllä 2018 käyttöön nuorisopassi. Passin tarkoitus on aktivoida nuoria liikkumaan ja tutustumaan lähialueen liikuntamahdollisuuksiin sekä tutustuttaa nuoria kulttuurin pariin. Nuoret voivat löytää kokeilujen kautta esimerkiksi uuden harrastuksen.

Raumalla Färmiksi nimetty passi toimii mobiilisovelluksena. Passiin tulee maksuttomia etuja liikunta- ja kulttuuripaikkoihin, ja sen voi ladata 6.–9.-luokkalaiset raumalaisnuoret.

– Etuina passissa meillä on ollut liikuntaseurojen etuja, yksittäisiä tapahtumia, sarjarannekkeita uimahalliin, maksuttomia sisäänpääsyjä keilahalliin, kuntosalille, skeittihalliin sekä elokuvateatteriin. Suosittu kokeilu oli myös kokkauskurssi, johon toivottiin kovasti jatkoa. Suunnitelmissa on järjestää myös teatterimatka ja panostaa vielä kulttuuripuoleen enemmän. Nuorilta itseltä on kysytty toiveita etuihin liittyen, ja niitä on pyritty mahdollisuuksien mukaan täyttämään, liikuntaneuvoja Iida Elonen kertoo.

Nuorisopassista tehtiin myös mainosvideo, jonka tarkoituksena on välittää tietoa passin helppokäyttöisyydestä. Passi on tavoittanut reilu puolet kohderyhmän nuorista. Sitä on mainostettu Wilmassa, koulussa ja sosiaalisessa mediassa.

Nuorisopassi tarjoaa nykyaikaisen työkalun paikallisten nuorten aktivoimiseen ja vapaa-ajan harrastustensa tukemiseen. Passin tuottaja on porilainen yritys Dyme Solutions Oy. Käy katsomassa lisätietoa passista täältä ja Rauman passin kirjautumisohjeet täältä.

    Yhteystiedot
  • Nimi: Liikuntaneuvoja Iida Elonen
  • Sähköposti: iida.elonen@rauma.fi
  • Puhelinnumero: 0444036395