Talvipyöräily.

Isänpäivälahja fiksuun ja kestävään liikkumiseen

Isänpäivälahja voi kannustaa isää kestävään arki- ja hyötyliikuntaan, kuten esimerkiksi työmatkapyöräilyyn. Sopisiko isälle lahjaksi pyöränhuoltotarvikkeet, lahjakortti julkiseen liikenteeseen tai esimerkiksi yhteinen pyöräretki?

1. Pyörän huolto

Pyörän huolto kannattaa ympäri vuoden – talvellakin! Isälle voi antaa lahjaksi pyörän huollon tai huoltaa pyörän isän kanssa yhdessä. Talvea vasten huollettu pyörä (esimerkiksi nastarenkaineen) voi kannustaa isää talvipyöräilyyn. Jos isän pyörä on hiljattain huolettu, säilyy lahjakortti pyörähuoltoon myös ensi kevääseen.

2.  Lahjakortti lähiliikenteeseen

Yksi kestävä tapa liikkua on julkinen liikenne. Osa lähiliikennepalveluista myy lahjakortteja tai koodeja, jota voi käyttää esimerkiksi matkakortin lataamiseen. Myös VR:n lahjakortti tai sarjalippu on oiva lahja junalla matkustavalle isälle. Myös kaupunkipyöräkauden voi ostaa lahjaksi, ja jos lahjakortti ei ole vielä isänpäivänä käytettävissä, isälle voi kirjoittaa itse käsin lahjakortin myöhemmälle ajankohdalle.

3. Yhteinen pyöräretki tai -matka

Yhteinen pyöräretki tai -matka on aineeton lahja, jonka voi järjestää isän kanssa sopivana ajankohtana. Pyöräreissun voi myös toteuttaa kauempana yhdistämällä matkaan esimerkiksi junamatkan ja yöpymisen ulkopaikkakunnalla.

4. Pyöräilytarvikkeet

Tärkeimmät pyöräilijän tarvikkeet ovat pyöräilykypärä sekä etu- ja takavalot. Talvella varusteisiin kuuluu mm. hyvät hanskat, päähine, kaulahuivi ja välihousut. Aktiivisin talvipyöräilijä voi hyötyä myös nastarenkaista. Toimivilla pyöräilyvarusteilla voit kannustaa isää kestävään ja aktiiviseen hyötyliikuntaan. Pyöräilyliikkeen lahjakortti on myös hyvä vaihtoehto isänpäivälahjaksi.

Uusimmat ideamme