Playpal-peli

Kenelle? Ala-asteille.
Mitä? Liikkumisen ja vertailun yhdistävä mobiilisovellus kannustaa liikkumaan itseohjautuvasti. Lisäten vastuullisuutta, tasa-arvoa ja sosiaalista kanssakäymistä sekä vähentäen syrjimistä.
Miksi? Hyödynnetään olemassa oleva mobiiliteknologia ja kannustetaan kaikki lapset mukaan pelaamaan ja liikkumaan sekä kasvamaan liikunnalliseen elämäntapaan.
Miten? Oppilaat järjestävät pelit, sopivat joukkueet ja organisoivat minipelit mobiilisovelluksen avulla. Koulut asettavat raamit. Osoittavat pelipaikat (salit, pihat, aulat) rajaavat peliajan (esim 7:45-15.20). Peli palkitsee lapsia ja koululuokkia virtuaalisesti.
Koska? Maaliskuu - toukokuu on pilottiaikaa. Pilotti tarjotaan sadalle ensimmäiselle ala-asteelle ilmaiseksi, ilmoittautumisjärjestyksessä.

Playpal on uusi ja moderni tapa liikkua. Koska nykypäivänä kaikki on nopeata ja mobiilia, niin Playpal yhdistää tutun joukkueliikunnan ja urheilemisen osaksi sosiaalista mediaa. Pelipaikat, tulostaulut ja pelaajat löytyvät järjestelmästä, joka yhdistää kaiken yhdeksi suureksi sarjaksi. Fyysinen liikkuminen ja internet yhdistävät aktiiviset ja passiiviset liikkujat ja Somen käyttäjät realitymediajoukoksi. Uusi tapa vertailla fyysisiä suorituksia motivoi ottamaan vähemmän liikkuvia mukaan aktiiviliikunnan pariin. Lyhyt peliaika mahdollistaa huonompikuntoisetkin kokeilemaan peliä. Playpal-pelissä saa olla sama joukkue viisi kertaa lukuvuoden aikana, jolloin pelikavereita pitää vaihdella ja se lisää sosiaalista oppimista ja kanssakäymistä. Luokkien virtuaalipalkitseminen tukee ajatusta ottaa kaikki koulukaverit mukaan pelaamaan. Pilotissa mukana fudis, lentis, sähly ja koris.
Playpal tuo mukaan tasoittavan händikäpin, joka mahdollistaa eri ikäisten pelata yhdessä, tasoituskertoimeen vaikuttaa ikä. Playpal-pelit ovat pienpelejä, joissa kerätään henkilökohtaisia pisteitä omaan applikaatioon. Koulut ja luokat vertailevat liikuntakertojen määrää (5 min). Järjestelmä kannustaa pelaamaan monta peliä päivässä. Kouluissa pelipaikaksi soveltuvat mitkä tahansa paikat, joissa on riittävästi turvallista tilaa, pihat, salit tai jopa aulat.

Itseohjautuva liikuntamuoto

Playpal mahdollistaa vapaaehtoisen liikkumisen itsenäisesti lapsille ja nuorille, aktiivisille sekä passivoituneille liikkujille. Playpal on osana paikallisen urheilun tulevaisuuden tukijalkana, mahdollistaen jatkuvat lajikokeilut ja harrastamisen pienryhmissä. Koulut osoittavat paikat ja ajat, joissa liikkumista voi harrastaa. Lapset ja nuoret tekevät kaiken muun itsenäisesti.

Järjestelmä

Playpal palvelu on suomalainen liikuntainnovaatio, joka tuottaa oikeasta liikkumisesta mobiilipelaamisen kaltaisen kokemuksen. Järjestelmä koostuu kolmesta osasta, joista ensimmäinen on oppilaille maksutta ladattava mobiiliapplikaatio ja toinen on kouluille toimitettava PC-pohjainen järjestelmän hallinnointisovellus ja kolmas on keskuspalvelin, joka yhdistää kokonaisuuden.

Lisätietoja:

Jukka Rantanen